Press release

GLOBSEC organizuje mládežnícku diskusiu s generálnym tajomníkom NATO Stoltenbergom

27.02.2019

GLOBSEC má možnosť opäť privítať významnú osobnosť v oblasti medzinárodnej bezpečnosti. Jens Stoltenberg bude diskutovať s mladými študentmi a odbornou verejnosťou o výzvach, ktorým Severoatlantická Aliancia čelí. Diskusia s názvom „NATO engages - The 2019 Košice Dialogue“ sa uskutoční 28. februára 2019 v spolupráci s mestom Košice a Divíziou verejnej diplomacie NATO.

Témou diskusie je rola NATO v súčasnom medzinárodnom prostredí a význam Aliancie v dnešnej dobe. Prezident think-tanku GLOBSEC, Róbert Vass poukazuje na dôležitosť Stoltenbergovej návštevy: „Na Slovensku chápeme dôležitosť Severoatlantickej Aliancie a oceňujeme príležitosť prispieť k formovaniu jej spoločných hodnôt. Sme svedkami vzniku nových výziev ako kybernetická bezpečnosť a inovácie a rozumieme potrebe diskutovať o týchto témach."

Naskytá sa nám tak možnosť diskutovať o pridanej hodnote Slovenska v týchto oblastiach v rámci Aliancie.

Oceňujeme rozhodnutie generálneho tajomníka Stoltenberga podeliť sa o svoje názory s divákmi, tentokrát v metropole východného Slovenska, Košiciach.

Veríme, že účastníci ocenia úsilie GLOBSEC-u prinášať diskusie regiónmi naprieč celou

Slovenskou republikou. V októbri 2018, počas jednodňovej návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, tím GLOBSECu zorganizoval verejnú diskusiu s mládežou. V polovici februára bolo GLOBSEC-u cťou hostiť a diskutovať s americkým ministrom zahraničných vecí, Mikeom Pompeom. Neustále sa snažíme priniesť viac svetových lídrov slovenským občanom a len dva týždne po návšteve štátneho tajomníka USA máme opäť ďalšiu príležitosť. Zostávame odhodlaní ďalej prispievať k verejnej diskusii.

Diskusia bude streamovaná naživo na našich sociálnych platformách:

Facebook a Youtube

V prípade otázok neváhajte kontaktovať manažérku regionálnej komunikácie, Henrietu Kunovú, tel.+421 904 869 303, email: [email protected].

Navigation