Press release

GLOBSEC srdečne gratuluje Rastislavovi Káčerovi k postu slovenského veľvyslanca v Českej republike

22.10.2020

Bratislava, 22. október

Veľvyslanec Rastislav Káčer včera odovzdal poverovacie listiny prezidentovi Milošovi Zemanovi a stal sa tak mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Slovenskej republiky v Českej republike. V súvislosti s vymenovaním do funkcie veľvyslanca zároveň zanikla jeho pozícia predsedu GLOBSEC-u.

Rád by som čo najsrdečnejšie zagratuloval priateľovi a kolegovi Rasťovi Káčerovi k novej pozícii a zaprial mu veľa úspechov v tejto významnej misii. Zároveň by som sa mu rád v mene celého tímu GLOBSEC-u poďakoval za nenahraditeľnú osobnú aj profesionálnu spoluprácu a jeho obrovský prínos pre organizáciu. Jeho skúsenosti a rozhľad boli v mnohých momentoch rozvoja organizácie kľúčové. Bude nám v Bratislave chýbať, ale Rasťo ide do Prahy v kritickom čase, keď Európa a svet čelí bezprecedentným výzvam vyvolaným globálnou pandémiou. Spolupráca Slovenska a Česka bude pre ďalší vývoj, nielen strednej Európy, mimoriadne dôležitá a jeho úloha tak bude kritická“ uviedol Róbert Vass, prezident GLOBSEC-u.

Po konzultáciách s Ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivanom Korčokom som sa rozhodol vrátiť do diplomatickej služby ako mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Slovenskej republiky v Českej republike. V tejto súvislosti síce končím ako predseda GLOBSEC-u,  aby som sa naplno venoval tejto novej profesionálnej výzve, GLOBSEC, jeho ľudia a hodnoty, ktoré predstavuje, mi však budú navždy blízke a budem organizáciu naďalej podporovať z mojej novej pozície ” vyjadril sa Rastislav Káčer.

Rastislav Káčer pôsobil v minulosti ako slovenský veľvyslanec vo Washingtone a neskôr v Budapešti. V roku 2008 sa stal súčasťou vedenia Slovenskej atlantickej komisie a neskôr GLOBSEC-u.

Kontakt pre médiá:

Lucia Milanová | [email protected] | +421 948 561 703

Navigation